Jag ska installera min körjournal, hur gör jag?

Som ett första skede så kommer du behöva ett konto till vårt system, detta är något som en administratör / ansvarig hos er lägger upp.
Läs mer här.

Logga in på TelliQ Fleet appen och klicka på modulen ”Min Bil”, en lista med tillgängliga IMEI nummer (enheter) kommer att visas. Här kan du antingen välja att klicka på ”Skanna” eller välja ifrån en lista.

• Hur gör jag när jag vill skanna?
    • Klicka på alternativen skanna
    • Rikta kameran emot enhetens QR kod eller streckkod.
  • Hur gör jag vid val av lista?
    • Du kan manuellt skriva in siffrorna på IMEI som du hittar på enheten eller kartongen.

Efter du har hittat rätt och valt din enhet så kommer du att få upp ett fält att skriva ditt registreringsnummer därefter kommer appen fråga efter mätarställning och även vilken användningstyp.

Användningstyper

Privat fordon

Detta valet är för dig som kör ditt privata fordon i tjänst, alla resor under detta valet kommer att registreras som privata.

Företagsbil

Detta är ett fordon som endast skall gå i tjänst, och alla resor kommer automatiskt att registreras i tjänst.

Förmånsbil

Detta är en bil som du förmånsbeskattas, här får du köra i både privata resor samt i tjänst. Allt registreras som privat tills föraren har gjort en annan inställning. (Läs mer här)

Senaste uppdateringen 2020-06-23

2020-06-22 926 Victor Hirvelä  Administration, App, Webb
Totalt 5 Röster: