InstallationsAppen

Om du är någon som kommer att utföra många installationer så har vi en funktion som vi kallar för ”Installations appen” detta är en modul i vår vanliga TelliQ app som ger tillgång till att kunna installera nya enheter samt göra fordonsbyten direkt i app.

För att få tillgång till detta så måste en administratör kontakta våran kundsupport via ett mail eller telefon och berätta att du skall ha tillgång till det.

Det vi behöver ifrån administratören är ett namn och en mejladress och därefter lägger vi upp ditt konto med dessa rättigheter.
Vi kan även lägga till dessa rättigheter på ett befintligt konto.

Utförande

Tänk på : Sätt inte in enheten innan nedan steg är klara.

Logga in med ditt konto på TelliQ Fleet appen och klicka sedan på ”Installations” modulen. Därefter kommer du få upp ett val om du vill skanna enheten eller om du vill manuellt välja den i en lista.

• Hur gör jag när jag vill skanna?
    • Klicka på alternativen skanna
    • Rikta kameran emot enhetens QR kod eller streckkod.
  • Hur gör jag vid val av lista?
    • Du kan manuellt skriva in siffrorna på IMEI som du hittar på enheten eller kartongen

När du har valt enheten så kommer du får upp en fråga om du vill ha hjälp att lokalisera OBD2 uttaget, klickar du på ja så kommer du komma till en extern hemsida som du kan använda och slå upp bilmodeller för att få en vägvisning på var du kan hitta uttaget.
Om du redan har koll på var uttaget sitter klickar du på nej.

Dubbelkolla att IMEI numret stämmer överens med enheten du har framför dig därefter klickar du på ”Nästa tillbehör” det här steget är till för om du skall installera externa tillbehör som RFID läsare eller liknande.
Om det inte skall installeras några tillbehör klickar du bara på ”Nästa fordonsinformation”

I detta steg skriver du in registreringsnummer samt mätarställning och klickar på bekräfta.
Nu är enheten installerad och klar och det är bara att tuta och köra.

Senaste uppdateringen 2020-08-21

2020-06-22 449 Fredrik Olsson  App
Totalt 3 Röster: